28 mars 2009

Epos

Epos

T`parët në luftra gjakun dhanë
Dhe k`to male sa shumë panë
Në lahutë një plak vajton
Për k`to male zë këndon

Këndoj male se sytë s`shikojnë
Malet dhimbshëm zënë tregojnë
Pamë ne bijtë që n`betejë ranë
Pamë ne nënat që si qanë

Ref
Dëgjoj thirrjen e të parëve
Bir ti kokën pas kthe
S`ju harroj kurrë ju o etër
Sa t`jem gjalle mbi k`të dhe
Dëgjoj thirrjen e të parëve
Bir dardanësh ti je
Historia nuk mbulohet
Sa t`ketë jetë mbi k`të dhe

Dëgjoj thirrjen e të parëve
Bir ti kokën pas kthe
Nuk e lajnë gjithë lumenjtë bashkë
Gjakun tuaj mbi dhe
Toka çahet dridhen malet
Çmënden detrat nën re
Mos harroni kurrë o njerëz
Bijtë e kujt jemi ne


Muzika: Valentin Markvukaj
Teksti: Gent Demaliaj

Read more...

Me e shtrenjta fjale (Epos)

Me e shtrenjta fjale

Si në ëndërr për ty thirra
T `pyeta si je o nëna ime e mira
Emri yt nënë si thirrja n`zot
Sa më dhëmb në shpirt
Që s`të shpërbleva dot
Vitet shkojnë thinjesh ti
Nëna ime për ty mbeta fëmi

Hoqe shumë nënë m`solle n`jetë
Por zemrën e pate gjithmonë të madhe det
Ti puth duart që m`kanë dhënë gji
Nëna ime ti lotët fshij
Aroma jote që n`flokë m`ke lënë
Parfumi më i mirë i t`mirës time nënë

Ref:
Dhe nëse t`kam lënduar t`lutem nënë më fal
Se pranë gjithmonë do m`kesh jam i yti djal
Vetëm me këtë këngë që ta këndoj gjith mall
Nënë e gjith bota je më e shtrenjta fjalë
Nënë e gjith bota je
Më e shtrenjta fjalë


Muzika: Valentin Markvukaj
Teksti: Gent Demaliaj / Mimoza Ahmeti

Read more...

16 mars 2009

Epos (2009)

Album: EPOS

01.Epos
02.Me e Shtrenjta Fjale
03.Me Engjejt
04.Beteja e Dhimbjes
05.Lindja - Jeta - Vdekja
06.Si Gjethet
07.Mbi Re
08.Perralle Dashurie
09.Djemte e Detit


Read more...

  ©Designed by Dendi.